Tento web používá k personalizaci reklam soubory cookies, které mohou sbírat některé vaše osobní údaje. S jejich užitím souhlasím / nesouhlasím. Více informací.

31. Národní zimní hry ČHSO - SK mezi mosty Trutnov

31. Národní zimní hry ČHSO - SK mezi mosty Trutnov

Krásné počasí bez jediného mráčku nás provázelo během týdenního sportování na horách. Na Pomezních Boudách se konaly zimní hry speciální olympiády. Náš stacionář reprezentovali dva běžkaři. Katka Pilařová závodila na tratích 500 metrů a 1 kilometr. Sprinterské tratě byly v režii Lukáše Ryby. Oba sportovci předváděli po celou olympiádu skvělé výkony a zaslouženě vybojovali celkem 3 cenné kovy. Katka si domů odváží bronzovou medaili na 500 metrů volně, a to hlavně díky skvěle zvolené taktice během závodu. Lukáš nejprve získal bronzovou medaili na 100 metrů klasicky a poté naprosto suverénně ovládl sprint na 50 metrů rovněž klasickou technikou a vybojoval tak zlato.

Kromě závodů v běžeckém lyžování si naši reprezentanti vyzkoušeli i běh na sněžnicích. V rámci doprovodného programu jsme navštívili výstavu v Galerii Celnice, která byla věnovaná třicetiletému výročí vzniku Českého hnutí speciálních olympiád. Také jsme si prohlédli stálou expozici věnovanou historii Krkonoš v místním infocentru. Zbytek sil z náročného týdne plného sportu lyžaři vytancovali na závěrečné diskotéce.

Galerie


Autor: SK Mezi mosty Trutnov (28.03.2022)