Tento web používá k personalizaci reklam soubory cookies, které mohou sbírat některé vaše osobní údaje. S jejich užitím souhlasím / nesouhlasím. Více informací.

Badmintonový turnaj v Maďarsku

Badmintonový turnaj v Maďarsku

Dne 13.února 2022 se konal v Maďarsku Národní turnaj v badmintonu ve městě Cegléd, na který byli pozvaní i naši borci ze Zlína. Jaromír Hlavica a Dominik Vítem vyrazili společně s trenérem Lukášem Svobodníkem již o den dříve na 400km dlouhou cestu aby načerpali síly a poprali se o cenné kovy. Turnaj se konal ve velké Living sport hale, která je postavena speciálně pro badminton a kde se nachází devět hřišť pro sportování. Kluci byli rozděleni do skupin podle věku a podle typu dovedností, proti sobě si však nezahráli. Každý z nich absolvoval 3 zápasy, které byli nerozhodné do poslední chvíle. Když kluci prohráli set, dokázali vždy srovnat, ale nakonec podlehli proti lepšímu soupeři, byť třeba jen o dva nebo tři košíčky.

Po dvouhrách kluci spojili síly a začali bojovat o medaile i ve čtyřhře. V prvním utkání se kluci spíše sehrávali a bohužel podlehli lepšímu soupeři bez zisku setu, ale poté už se jim dařilo lépe a opět už si na své konto připisovali vyhrané sety.

Po skončení turnaje, probíhalo vyhlašování, kde si Zlínští borci odváží každý bronzovou medaili za svou skupinu ve dvouhře a bronzovou medaili za čtyřhru.

Naši sportovci si z Maďarského turnaje kromě bronzových medailí a nových  zkušeností odváží i zážitky a nová přátelství. Maďarští sportovci totiž využili každé volné chvíle a stále si chtěli s našimi kluky jen tak ve volném čase zapinkat nebo si pořídit společnou fotku.

Na toto místo se bude určitě v budoucnu rádi vracet.

 

Lukáš Svobodník, ředitel sportu 

Galerie


Autor: (28.02.2022)