Tento web používá k personalizaci reklam soubory cookies, které mohou sbírat některé vaše osobní údaje. S jejich užitím souhlasím / nesouhlasím. Více informací.

Národní turnaj v bocce v rámci Zlínských dní Speciálních olympiád 2022

Národní turnaj v bocce v rámci Zlínských dní Speciálních olympiád 2022

Turnaj se konal jako nominační turnaj na Světové letní hry Speciálních olympiád 2023 v Berlíně. 10.-12.9. 2022, Zlín -Tečovice

Na Národním turnaji v bocce se soutěžilo v disciplínách jednotlivci muži a ženy, týmy a unified (sjednocené) dvojice. Nominační kategorie na Světové hry v Berlíně byla vypsána pro unified dvojice ženy.

Turnaje se zúčastnilo celkem 11 klubů:

SK Ježci Jihlava, SK Běžci Běchovice, Tučňáci Trmice, Team Všebořice, SK Sport Hříbata, SK Sluníčko Tanvald, SK Blesk, Pražská Kvítka, SK Slavoj SPMP Praha, Odra Vilová Praha, Mezi Mosty Trutnov.

Celý turnaj se uskutečnil na fotbalovém hřišti v Tečovicích a my velmi děkujeme místnímu klubu na možnost zde turnaj uspořádat. P

Počasí bylo spíše aprílové a krásné slunečné počasí se střídalo s dešťovými přeháňkami. Závěrečný ceremoniál s předáváním medailí byl přesunut do večerních hodin na hotel, protože úklid hřišť a ukončení turnaje na sportovišti bylo spojeno s vydatným lijákem.

Večerní po-závodní program byl tedy rozdělen na část hodnotící, kde byly rozdány sady medailí a vyhlášena nominovaná dvojice na Světové hry v Berlíně. Touto dvojicí se stala Unified dvojice Ivana Gálová a Jana Vondráková z Ježků Jihlava. Gratulujeme!

Část určená sportovcům se skládala z večerní diskotéky s programem ve spolupráci s organizátory – studenty FTK UP v Olomouci.

Chtěla bych jako ředitelka sportu poděkovat hlavním organizátorům Zlínských dnů Davidu Bělůnkovi, Ester Koníčkové, Dagmar Dědkové a za fotodokumentaci turnaje Veronice Koníčkové. Turnaj by se neobešel bez studentů z Katedry Aplikovaných pohybových aktivit Fakulty tělesné kultury UP v Olomouci, kterých jsem si s sebou přivezla 13. Studenti dobrovolníci působili jako organizátoři, rozhodčí a „vůbec“😊. DÍKY!

Studenti zde vykonávali svoji pedagogickou praxi a odvedli kvalitní práci!

V neposlední řadě především velké díky všem klubům, které se účastnily, trenérům a partnerům, bez kterých bychom tuto akci neuspořádali!

 

Obsáhlá fotogalerie je k vidění zde: https://eu.zonerama.com/SOCZ/Album/8946637

Výsledky turnaje naleznete v sekci soubory zde: https://specialolympics.cz/udalost/zlinske-dny-specialnich-olympiad-plavani-bocce-kli

 

Julie Wittmannová (ředitelka bocce)


Autor: (27.09.2022)