Tento web používá k personalizaci reklam soubory cookies, které mohou sbírat některé vaše osobní údaje. S jejich užitím souhlasím / nesouhlasím. Více informací.

Národní turnaj ve stolním tenise 2022 zhodnocení

Národní turnaj ve stolním tenise 2022 zhodnocení

    Letos se konal již 29. ročník Národního turnaje ve stolním tenise pod záštitou města Dvůr Králové nad Labem. Jak je zvykem, konal se turnaj v čase před svatým Martinem a to 4. – 6. listopadu 2022. Martin na bílém koni ještě nedorazil, naopak bylo deštivé počasí. To našim sportovcům však vůbec nevadilo, neboť se jako každý rok turnaj uskutečnil v hale ZŠ Strž ve Dvoře Králové.

     Tento rok dorazilo za sportem 33 sportovních klubů. Počet sportovců byl opravdu nečekaný, k naší velké radosti se zúčastnilo 85 sportovců. S nimi dorazilo 35 trenérů, počet organizátorů a rozhodčích se vyšplhal na 48 osob. Turnaje se zúčastnilo i pár hostů z ČSMPS. Celkový počet všech účastníků na stolním tenise byl úžasných 170 osob. Letos covid zamezil účast pouze jednomu klubu. Také nemoci a fyzická nebo psychická omezení se sportovcům vyhnula. Stejně tak i celý turnaj proběhl hladce, bez úrazu a významných zdravotních obtíží.

     V pátek v dopoledních hodinách proběhla registrace sportovců a trenérů u haly ZŠ Strž. Zde všichni dostali také veškeré pokyny ohledně stravování, ubytování atd. Stravování probíhalo opět přímo ve škole, ubytování bylo zajištěno jako vždy v Hostelu SPOŠ a SOŠ. Po obědě proběhlo slavnostní zahájení přímo v hale. Prezidentka ČHSO Ester Koníčková, sportovní ředitel David Bělůnek, ředitelka ZŠ Šárka Šantrochová a starosta města Dvůr Králové nad Labem Jan Jarolím popřáli všem zúčastněným sportovní úspěchy a štěstí ve hře. Po slibu sportovců a rozhodčích byla vyvěšena vlajka speciálních olympiád a vše mohlo začít. Atmosféra v hale byla velmi příjemná a nabitá energií – tento turnaj byl totiž nominační na Světové letní hry v Berlíně 2023.

     V pátek proběhla hra v kategorii UNIFIED, čtyřhry mužů a žen a mixů. V sobotu jsme uspořádali dvouhry v kategorii žen a mužů nad 30 let a do 30 let. Dvouhry, kterých je ve stolním tenise nejvíce, jsme pořádali v sobotu, nakonec i v neděli. Sportovcům se velmi dařilo, opět bylo patrné zlepšení u jednotlivých hráčů. Po celou dobu turnaje mohli naši sportovci podstoupit fitness cvičení – vyšetření v rámci Healthy Athlets, které pro nás připravili studenti Erasmu pod vedením prof. Hany Válkové a PhDr. Marty Gimunové.

     V pátek večer proběhla porada všech organizátorů, rozhodčích a trenérů. Bez námitek jsme probrali sobotní a nedělní sportovní program. Trenérům byly vysvětleny kvóty k nominaci na Světové hry do Berlína 2023. V sobotu se v jídelně SOŠ konala zábava pro sportovce a trenéry společně. S reprodukovanou hudbou se všichni pobavili, zatančili si, měli možnost občerstvení. Taneční parket byl stále plně obsazen, sportovci měli plno energie i po náročném sportovním nasazení.

     V neděli se dohrávaly poslední zápasy a předávaly se poslední medaile. Poté se odehrálo losování na Světové hry do Berlína. Sportovní ředitel David Bělůnek zabezpečil spolu s ředitelkou TT Ivanou Hanušovou hladký a spravedlivý průběh losování.  Samotné losování provedl pan starosta Jan Jarolím – jako nezaujatá osoba. Radost nominovaných sportovců byla veliká a patří jim velká gratulace.

     Troufám si tvrdit, že celý turnaj proběhl hladce a bez velkých komplikací. Všichni účastníci odjížděli celkem spokojeni, plni zážitků a snad každý alespoň s jednou medailí. Tímto chci znovu poděkovat trenérům a sportovcům za dobrý přístup ke všech požadavkům, které jsme na ně měli a za hru fair play. Všech organizátorům, rozhodčím a zapisovatelům patří obrovské DÍKY.

 

Nominace Berlín 2023:

Kategorie muži:

V. Šolc – SK Krkonoše Vrchlabí

Náhradníci: R. Martinek – SK Světáci Tloskov

        A. Kejda – SK Bystré

Kategorie UNIFIED – ženy:

M. Krejčí – SK Kosatky Ostrava + Foltová K. – SK Sluníčko Ostrava

Náhradníci: M. Čermáková – SK Lavina Odlochovice + P. Menšíková – SK Pražská Kvítka

                      A. Pojerová – SK Blesk Praha + M. Bendová – SK Slavoj Praha

 

Ivana Hanušová, ředitelka sportu Stolní tenis 

   

Výsledky turnaje naleznete zde v sekci soubory:  https://specialolympics.cz/udalost/narodni-turnaj-ve-stolnim-tenisu_1646041724          

Fotogalerii z akce naleznete zde: https://eu.zonerama.com/SOCZ/Album/9122237?fbclid=IwAR1UUuH_1m_7HV1ZGEPMaBCdCbYjYxPXqZbxKYQ2KhNIYApFn_FEQjESPIg#check-duplicates   

 

Video z akce k vidění zde: 

                                                                                                       

 


Autor: (16.11.2022)