Tento web používá k personalizaci reklam soubory cookies, které mohou sbírat některé vaše osobní údaje. S jejich užitím souhlasím / nesouhlasím. Více informací.

Studenti Erasmu v praxi

Studenti Erasmu v praxi

Studenti Erasmu, kteří se přihlásili do kursu Sports volunteering of handicapped - absolvovali praxi, která je podstatnou součástí tohoto kursu po bloku teoretického základu na fakultě. Ve dnech 4.-6.11. 2022 působili jako dobrovolníci při národním turnaji ve stolním tenise organizace Speciálních olympiád ČR ve Dvoře Králové. Mimo typické pomocné doprovodné práce zastávali pozice sparring-partnerů při rozcvičování sportovců a jako pomocní rozhodčí.

 

Ovšem hlavní jejich pozice byla při šetření programu Zdravý atlet (vedoucí pro SO-ČR je Marta Gimunová), který letos sestával z hodnocení obecné fyzické zdatnosti.  Kurz pokračoval prezentacemi studentů, v nichž analyzovali publikace s tématikou „volunteering“ a přednesli osobní zpětné hodnocením kurzu – vlastní sebereflexi se srovnáním situace v jejich domácích podmínkách. Kurz byl zakončen předáním certifikátů účastníka dne 1.12., který je potvrzen kooperací mezi SO-ČR a FSpS MU.

 

 

Zaslala: Hana Válková

 


Autor: (06.12.2022)