Tento web používá k personalizaci reklam soubory cookies, které mohou sbírat některé vaše osobní údaje. S jejich užitím souhlasím / nesouhlasím. Více informací.

Krasobruslení

Ředitel/ka sportu

Pavel Zbožínek

E-mail

krasobrusleni@specialolympics.cz

Telefon

INFORMACE

Krasobruslení je sportem, který byl zařazen do programu ČHSO v roce 2020. U jeho zrodu byl Nadační fond Emil, který v roce 2016 začal pořádat kurzy bruslení.

Kurzy probíhají pravidelně na TJ Stadion Brno, a to v pondělí v dopoledních hodinách pro školy a organizace, v neděli i za účasti rodinných příslušníků. Nechybí ani „suchá příprava“ v tělocvičně. 

V roce 2018 nadační fond založil spolek Emilova sportovní, z.s., který převzal jeho sportovní aktivity a v roce 2019 se stal členem ČHSO. Následně díky Rakousko-českému přeshraničnímu projektu založil 1. Krasobruslařský oddíl zdravotně postižených v České republice. 

 

Ještě v témže roce se dva sportovci oddílu zúčastnili pod vedením trenérky Barbary Zbožínkové Finlandia Trophy Espoo 2019 – prestižních mezinárodních krasobruslařských závodů, na kterých byli poprvé zařazeny vložené závody krasobruslení zdravotně postižených. Těch se zúčastnili sportovci Speciálních olympiád z 8 zemí.  

Historicky první zlatou medaili pro Českou republiku přivezl Ondra Smetana a Tereza Černiková slavila krásné 4. místo. 

Na všechny nové zájemce se těší ředitel sportu Pavel Zbožínek.

Krasobruslení

GALERIE