Tento web používá k personalizaci reklam soubory cookies, které mohou sbírat některé vaše osobní údaje. S jejich užitím souhlasím / nesouhlasím. Více informací.

Národní turnaj ve stolním tenise 2023

Národní turnaj ve stolním tenise 2023

Ve dnech 10. – 12. 11. 2023 proběhl Národní turnaj ve stolním tenise. Jako tradičně se celá akce uskutečnila ve Dvoře Králové nad Labem na ZŠ Strž. Akce se konala pod záštitou pana starosty města Dvora Králové nad Labem Mgr. Jana Jarolíma. Ubytování probíhalo v blízkosti základní školy na SPOŠ DK. Strava byla zajištěna Na ZŠ Strž, pitný režim a malá svačina byla rovněž zajištěna. Turnaj byl letos dvojnásobně speciální – letos  to byl již 30. ročník! Zúčastnilo se opět spoustu klubů (31), své výkony předvedlo mnoho sportovců (85), sportovce podpořila a doprovodila řada zkušených trenérů (33).

Slavnostního zahájení se zúčastnil pan starosta Mgr. Jan Jarolím osobně, stejně tak ředitelka ZŠ Mgr. Šárka Šantrochová. Prezidentka Mgr. Ester Koníčková turnaj slavnostně zahájila a vše mohlo začít. Pro zpestření celkové atmosféry vystoupily ještě dívky z taneční skupiny Attitude se street dance. Potlesk byl veliký, atmosféra byla výborná.

V pátek jsme začali rozřazovacími zápasy čtyřher UNIFIED. Letos bylo zápasů unified více než v minulých ročnících. Hrálo se dlouho, sportovní dvojice byly skvěle rozlosované a neuvěřitelně vyrovnané. V sobotu jsme pokračovali v rozřazovacích zápasech čtyřher, smíšených čtyřher (mixů), dvouher žen a mužů. Dvouhry mužů a žen jsou  děleny do dvou základních skupin – do 30ti let a nad 30 let. V neděli se ještě dohrávalo několik zápasů dvouher mužů, kterých je vždycky nejvíce. Vyhlašování jednotlivých skupin probíhalo několikrát během celého turnaje. Letos jsme měli pro sportovce i jejich trenéry připraveno několik speciálních ocenění ředitele sportu. Několik účastníků získalo trofej a uznání (např. hráč/ka s nejlepším podáním, nejobětavější hráč/ka, nejvíce fair-play hráč/ka, miss stolního tenisu, nejsympatičtější trenér/ka a další).

V pátek večer probíhala porada trenérů a rozhodčích. Sobotní večer byl určen především pro sportovce a jejich trenéry. Taneční zábavu s hudbou a občerstvením si všichni náramně užili. V neděli dopoledne se odehrály poslední zápasy, proběhlo vyhlašování a rozloučení. Slavnostní ukončení a sundání vlajky Speciálních olympiád jsme zvládli ještě v dopoledních hodinách.

Velké poděkování patří všem sportovcům a trenérům za respektování všech pravidel SO a skvělé sportovní výkony. Znovu velké díky patří i všem organizátorům, rozhodčím a zapisovatelům za veškerou práci, kterou vykonali. Poslední poděkování směřuji sponzorům, kteří nás velmi významně podpořili (město Dvůr Králové nad Labem, KASPER, D-ENERGY, AUTOSTYL TRUTNOV, LOKOMOTIVA TRUTNOV, NADACE DUHA).

Děkuji všem za hladký průběh celého turnaje a předvedené výkony. A příští rok věřím – na viděnou!!!

Fotogalerii z turnaje naleznte zde: https://eu.zonerama.com/SOCZ/Album/10841454

 

Video zde: 

Mgr. Ivana Hanušová – ředitel TT


Autor: (20.12.2023)